Attraktiv arbetsgivare för unga

Linköping i topp fem

En attraktiv arbetsgivare för unga akademiker. Det är Linköpings kommun enligt Universum. Linköping är nämligen en av fem nominerade till utmärkelsen Årets employer branding-kommun 2015.
–Det är jätteroligt att Linköpings kommun blivit nominerad. Nomineringen gör oss än mer synlig som en attraktiv arbetsgivare. 

Jobbar för högt engagemang

Jag tror att vår palett av olika och mångfacetterade aktiviteter har bidragit till den. Vårt sätt att jobba med arbetsgivarvarumärket har uppmärksammats av andra arbetsgivare och vi har ofta många kompetenta sökande till våra lediga tjänster, säger personaldirektör Maria Kreese.I motiveringen står det bland annat att Linköpings kommun har jobbat med employer branding-frågorna på ett mycket dynamiskt sätt, och visat de stora möjligheter som finns för en ung akademiker i kommunen. Personaldirektör Maria Kreese har genom sin energi och positiva attityd skapat ett engagemang för frågorna ända upp i ledningen.

– För egen del är det såklart mycket roligt att få beröm. Jag har ansvarat för området i åtta år och har målmedvetet jobbat för ett högt engagemang och delaktighet i det personalstrategiska utvecklingsarbetet. Jag har modiga och mänskliga medarbetare som har verksamheten och människan i fokus. Det är jag stolt över, säger Maria Kreese.

Varje år uppmärksammar företaget Universum kommuner, personer och företag som sticker ut genom sitt engagemang och sin kunskap inom employer branding. De ska ha en tydlig strategi för vilka de vill rekrytera, erbjuda spännande karriär- och utvecklingsmöjligheter, våga utmana och tänka nytt för att nå ut till Sveriges unga akademiker. Förutom Linköping har även Piteå, Haninge, Kungälv och Upplands Väsby blivit nominerade till utmärkelsen Årets employer branding-kommun 2015. Vinnaren presenteras i slutet av september.

”Bli ännu bättre”

– Linköpings kommun måste anställa i snitt fyra nya medarbetare varje arbetsdag de kommande tio åren för att kunna bemanna skolor och omsorgsboenden, skydda utsatta barn, ta fram detaljplaner för nya bostäder och mycket annat. För att vi ska kunna ha en bra välfärd i framtiden måste vi vara en attraktiv arbetsgivare. Nomineringen visar att vi är på rätt spår. Men vi måste göra mer och bli ännu bättre, säger kommunalråd Daniel Andersson, ordförande i personalutskottet.