• Traditionella spel finns för alla åldrar. Nellie Pano tränar för att kunna slå sina storebröder så småningom. Foto: Tommy Pettersson
  • Tvillingbröderna Nicco och Emilo Pano har hittat skatten. Foto: Tommy Pettersson
  • Här pågår ombyggnad där den här attraktionen kommer att finnas i Linköping, Uppsala och Västerås. Den kommer även finnas i nyetableringarna i Jönköping och Täby. Foto: Tommy Pettersson

Äventyrskvarter börjar växa fram i Tornby

Just nu pågår en större utbyggnad av Leo´s Leklands lokaler i Tornby. Företaget har haft en bra start och fortsätter satsningen i Linköping med att bygga ut lokalerna. Det kommer att bli fler lekattraktioner och lekytan kommer efter utbyggnaden att vara 10 000 kvadratmeter.

I maj öppnar Leo´s Lekland även i Jönköping på Solåsen och man bygger också sitt största lekland i Täby. Anläggningen i Täby beräknas vara klar i början av oktober 2014.

Lekfullt kvarter

 Ett helt nytt äventyrskvarter börjar nu växa fram i Tornby handelscentrum. Den 16 maj öppnar en ny upplevelseanläggning i form av Prison Island och de får altaså ett utbyggt lekland som granne.

Glädjen och leklustan är inte att ta miste på när barn och vuxna besöker Leo´s Lekland. En familj kan inte bara slå ihjäl några timmar i olika lekattraktioner utan de kan även få i sig lite käk.

– Vi har haft öppet sedan den 25 oktober och det har gått riktigt bra för oss sedan dess. Nu bygger vi ut med nya attraktioner och då blir det ju inte sämre, säger Rebecka Fälldin som är ansvarig för anläggningen i Linköping.

Nordens största

Från början bestod leklandet av drygt 4 000 kvadratmeter golvyta och därmed 8 000 kvadratmeter lekyta eftersom redskapen oftast är byggda på höjden. Nu blir det ytterligare över 750 kvadratmeter golvyta vilket innebär cirka 2 000 kvadratmeter mer i lekyta.

Leo's Lekland grundades 2006 i Luleå av Joakim Gunler och Jonas Rönnqvist och är nu Nordens största leklandskedja. Leo's har 19 anläggningar i Sverige och Norge och man öppnar sitt första lekland i Danmark redan i höst. Företaget räknar med att omsätta cirka 240 miljoner under 2013 och hade i oktober förra året 183 anställda medarbetare.

Leos lekland finns på tio platser i Sverige, det blir alltså den elfte man öppnade i Linköping och snart kommer nummer tolv i Jönköping. Företaget är även etablerat i Norge.