• Georges Issa och ägaren Fahima Bargabriel klipper bandet till laserkliniken Kinora. Foto: Julia Kimell
  • Eva Sundin testar behandlingsstolen, och Fahima Bargabriel laserapparaten. Bredvid står hudterapeuterna Matilda Grönborg och Andreas Tanzi och övervakar. Foto: Julia Kimell
  • Nu är kliniken öppnad! Fahima Bargabriel skålar med släkt och vänner. Foto: Julia Kimell

Bandet klippt för Linköpings nyaste laserklinik

I lördags slog Kinora laserklinik vid Abiskorondellen upp sina dörrar. Släkt, vänner, affärsbekanta och en tioveckors valp njöt av tacktal och bubbel.

Efter att ha jobbat med ungdomar i Linköpings kommun i 22 år ville Fahima Bargabriel testa något nytt. Hon visste dock inte vad, men hon sa upp sig i augusti och började fundera.

Efter att ha varit i Stockholm på laserbehandling föll valet till slut på att starta en egen laserklinik för hårborttagning. Kliniken fick namnet Kinora.

– Kinora heter mitt första barnbarn, sju år, och hon betyder mycket för mig! Jag lovade henne att om jag skulle starta eget företag skulle det bära hennes namn, säger Fahima.

Kinora betyder harpa på assyriska, och det är just en harpa som dominerar företagets logotyp.

– Jag saknar ungdomarna jag jobbat med men hoppas de kan komma hit i stället. Jag är social och vill jobba med människor. Laser passar mig, och jag har lätt för att lära mig.

Driver på egen hand

Efter en intensivkurs och en totalrenovering är hon nu alltså på gång. Inledningsvis kommer även hudterapeuterna Matilda Grönborg och Andreas Tanzi vara med, men inom kort kommer hon stå på helt egna ben, förutom när Georges Issa rycker in ifall manliga kunder känner sig mer bekväma av att behandlas av en man.

– Utbudet för laserbehandlingar är ganska brett här i Linköping, men jag tror på det här. Läget strax utanför centrum men ändå inte mitt i passar mig bra, och det är lätt att hitta hit.

– Det är jättekul och jag tror det kommer gå bra, avslutar hon och tillägger att hon vill önska alla som vågar starta egna företag lycka till på resan.