• med en Black Sabbath-tröja på sig är man alltid välklädd. Foto: Kajsa Nilsson

Bankmannen Pelle Gunnarsson har fyllt 40

På dagarna jobbar han med krediter på banken och på nätterna ger han ut musik på kassett med obskyr musik. Det är inte hela bilden av Pelle Gunnarsson som nu fyllt 40 och fortfarande inte riktigt vet vad han vill göra när han ”blir stor”.

Att fylla 40 år kan ibland innebära lite av en kris men Pelle, eller Per som han faktiskt heter, hade sin för kanske fyra, fem år sedan.

– Att få barn och samtidigt bygga ett hus som man ritat själv och sedan arbeta heltid var kanske lite för mycket men nu när barnen är större och huset stått klart i fyra år så är livet mera i balans, menar Pelle som till vardags alltså arbetar som banktjänsteman.

Gick i mammas fotspår

– Jag gick ekonomisk linje på gymnasiet och sedan läste jag affärsjuridik på universitet och sedan började jag jobba på bank 1998 har så gjort sedan dess. Min mamma jobbar också på bank och jag har nog alltid haft ett intresse för den typen av arbete. I mitt arbete träffar jag inga kunder och därför kan jag ha lite längre hår och en bandtröja på mig. Enkelt uttryckt så jobbar jag med olika krediter och att värdera företag och har så gjort i drygt två och ett halvt år.Musiken kom tidigt in i unge Pelles liv. Redan 1982 och med Kissplattan ”Creatures of the night” så blev han hårdrockare men lusten att spela själv infann sig aldrig riktigt.

En blockföljt i skallen

– När jag i trean så hade vi en blockflöjtslärare som slog oss i huvudet när vi spelade fel och när min mamma undrade om jag inte ville spela gitarr så tackade jag nej och tänkte för mig själv att det skulle göra väldigt ont om gitarrläraren slog mig i huvudet med gitarren, skrattar Pelle åt eländet så här många år efter det inträffade. Istället började han att köpa skivor och sedermera började han även att recensera musik i lokalpressen och sedan en ganska lång tid så ingår han även i skribentstaben på Sweden Rock Magazine där han tycker högt och lågt om de plattor han ska tycka till om.

Tjurgubben Pelle

– Jag har på något sätt blivit redaktionens tjurgubbe som tycker att det var bättre förr även om det inte är riktigt sant, skrattar Pelle åt sin egen liknelse. Han har även drivit ett eget skivbolag vid namn Black Ju Ju (efter Alice Cooper-låten) som gav ut plattor med, bland annat, Märvel, Nifters och Sonic Ritual. Den sistnämnda gick riktigt bra, berättar Pelle som numera mest ägnar sig åt att ge ut musik på kassett vilket både är enklare och lite billigare.

Timbuktu ringde

– Jag minns särskilt två händelser med Black Ju Ju och det var dels att vi skulle ge ut en platta med Eagles Of Deathmetal som är ett band där både Dave Grohl från Nirvana och Josh Homme från Queens of the stoneage varit eller är med, det blev dock inget av det. Sedan ringde Timbuktu, rapartisten du vet, och var sur för att vi hade ett liknande skivbolagsnamn och katalognummer. Jag ändrade mitt ett tag med sedan struntade jag i det helt enkelt och sedan dess har jag inte hört något. Han känner inte av vare sig ålderskrämpor eller kris och säger sig inte veta vad han vill göra i framtiden men han trivs bra med att bo Ljungsbro tillsammans med sina svärföräldrar och sin familj samt att jobba på banken.

– Vann jag pengar skulle jag nog öppna ett flipperspelsmuseum, skrattar Pelle Gunnarsson avslutningsvis.

Fakta om

Namn: Per ”Pelle” Gunnarsson

Yrke: Banktjänsteman'

Familj: Fru, två barn

Intressen: Förutom musik så gillar jag att cykla och tänker börja bygga modellflygplan igen

Håller på: Portland Trailblazers i basket