• Prisutdelare Christina Kennedy, chefred Dagens Medicin delade ut priset till Ditte Pehrsson-Lindell, vårddirektör US, Johan Dabrosin Söderholm, dekanus Medicinska fakulteten och Mats Uddin, regiondirektör, Region Östergötland. Foto: Staffan Gustavsson

Bästa sjukhuset för tredje gången

Nu har Universitetssjukhuset blivit utsett till årets bästa universitetssjukhus, för tredje gången. Det börjar bli lite tjatigt men nu har US i Linköping utsetts till bästa universitetssjukhus 2015 av tidningen Dagens Medicin igen. Det blir alltså tredje gången som sjukhuset får priset.

Nyligen hölls en prisceremoni i Norra entrén där Dagens medicins chefredaktör Christina Kennedy överlämnade diplomet över utmärkelsen till US tillsammans med medarbetare i Region Östergötland.

Ordning och reda

Motiveringen från Dagens medicin lyder: Goda medicinska resultat kombinerat med bra tillgänglighet, noggrannhet med vårdhygienen liksom ordning och reda på ekonomin bäddade för ytterligare en förstaplacering för Linköping i kategorin Bästa universitetssjukhus.

Det är inte enbart Universitetssjukhuset som är bästa universitetssjukhuset i Sverige utan Lasarettet i Motala hamnade på en ärofylld andra plats i kategorin mindre sjukhus och Vrinnevisjukhuset på en hedrande fjärde plats i kategorin mellanstora sjukhus.

– Det är ett oerhört bra betyg för vården i Region Östergötland med dessa fina placeringar för våra sjukhus, med US i Linköping i absoluta toppen. Det är ett långsiktigt arbete som ligger bakom de goda resultaten. Vi har jobbat hårt och målinriktat för att stärka kvaliteten och öka tillgängligheten. En stor eloge vill jag passa på att ge till våra medarbetare som gör ett fantastiskt jobb varje dag, säger Marie Morell, 2:e vice ordförande i Regionstyrelsen och fortsätter.

– Vi ser också att hela sjukvårdsregionen presterar väl. Det tror vi beror på det goda samarbetet vi haft under många år mellan våra tre län. Det bådar också gott inför en eventuell ny storregion i form av Östra Götaland,