Bästa studentstaden 2016/2017

Så ska Linköping behålla tätplats

LINKÖPING Linköping har i flera undersökningar och enkäter utsätts till landets allra bästa stad att vara student i. Under en träff på Passagen talade, bland andra, kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund och Simon Helmér, vd för studentbostäder.

För Simon Helmér, vd på studentbostäder och själv tidigare student vid universitet, är det viktigt att kunna erbjuda dem som vill studera i Linköping, en bostad.

Många planer

– Det får aldrig bli så att man väljer bort Linköping som studieort bara för att man tror eller tänker att man inte kan hitta en bostad. Därför bygger vi bostäder för att fylla de behov som finns, berättar Simon Helmér helt kort innan han ska ta plats på scenen för att hålla sitt anförande under rubriken "Framtidens studentbostäder". Simon hinner även berätta om att man har många planer kring de befintliga bostäder som finna. Vid nya Irrblosset i Valla så kommer miljön att bli än mer inbjudande samt att puben Villervalla kommer att flyttas dit, man kommer satsa på den närmast klassiska studentpuben och nattklubben Herrgårn och därefter ta itu med minst lika kända och omtyckta "Flamman".

Sammanhållet Campus

– Att Linköping blivit utsedd till bästa studentstad beror på olika faktorer men att mycket av studentlivet finns på ett sammanhängde område är en sak som har stor betydelse. Sedan har vi ju ett väldigt bra universitet inte minst, avslutar Simon Helmér. Under eftermiddagspasset talade även Sofia Rasmussen om den analys hon varit med om att ta fram, Caroline Sundberg från Sveriges förenade studentkårer talade om varför Linköping blev årets studentstad 2016/2017, och öppnade gjorde Kristina Edlund med ett anförande kallat "Vår ambition att fortsätta utveckla Linköping till en attraktiv studentstad".