Bedragare beställde telefoner för hundratusentalskronor

I veckan uppdagades det ett omfattande bedrägeri gällande mobiltelefoner där en eller flera bedragare beställt dessa i andra personers namn. Det hela upptäcktes av personalen i en livsmedelbutik i Linghem.

Det var i den gångna helgen som personalen på Himnahallen i Linghem upptäckte ett flertal olika försändelser med vad som föreföll att vara liknande innehåll. När väl misstankar fattas var det en smal sak för personalen att kontakta polisen.

Togs i beslag

– Vi skickade dit en patrull och dessa beslöt att ta de olika försändelserna i beslag efter att ha kontaktat de personerna som stod som beställare av de olika pakten. De som fått paket skickade till sig hade dock inte en aning om detta. När vi tittade närmare på innehållet visade det sig vara olika typer av mobiltelefoner till ett värde av drygt 100 000 kronor och kanske upp till 20 stycken, berättar utredningsbefälet vid Linköpingspolisen Martin Hedberg.

– Det var bra att personalen var så på hugget och hörde av sig till oss när det förstod att allt inte stod rätt till, avslutar Martin Hedberg.