• Rickard Lindblad har tagit en paus som general men kommer nog snart tillbaka igen. Foto Tommy Pettersson
  • Ingela och Rickard kan vara nöjda. Foto: Tommy Pettersson

Beerexpo drog rekordmånga

Öl är inne just nu och intresset bara växer vilket är något som syns i de växande köerna till Beerexpo år efter år.

I år var det rekord igen för ölmässan.

Över 3 500 gäster kom under de två pass som genomfördes i Konsert o kongress under lördagen.

Rekordet slogs även för antalet utställare som denna gång blev 28 företag till slut. Whiskyexpo få se upp för nu håller Beerexpo att gå ifatt i popularitet.

Vikarie mässgeneral

Med några små justeringar i biljettförsäljning och insläpp gick det förvånansvärt bra när drygt 1 800 ölsugna människor skulle in i lokalerna.

– Besökarna och utställarna verkar vara jättenöjda det kan vi se på kommentarer i sociala media efter vårt första insläpp. Det gick väldigt smidigt utan några större väntetider och det gör att stämningen blir bra.

Cider nästa år

Det är bara att önska hjärtligt välkommen till nästa år då vi har nyheten med en ”Ciderhörna” bland utställarna, berättar Ingela Lindblad som vikarierar som mässgeneral medans Kenneth Lindblad pustar ut en smula.

Det är sjunde året i rad som Beerexpo arrangeras och det är knappt så att initiativtagaren Rickard Lindblad kommer ihåg hur många gånger familjen Lindblad har dragit igång mässan.

Rickard själv har tagit paus från Beerexpo ett tag men verkar nu han vara sugen på att komma tillbaka.

– Det är klart att det rycker lite i benen när man går här. Men det är också kul att få gå omkring som besökare ibland. Speciellt roligt är det att Beeexpo är på väg att gå om Whiskyexpo snart. Utveckling går väldigt snabbt i Sverige. Vi ser en boom just nu. Det startade ett nytt bryggeri varannan vecka förra året och det är omöjligt för mig att hänga med i den takten, berättar Rickard Lindblad.