• Johan och Janne o boksoffan. Foto: Privat
  • boksoffan, programmet om närproducerad litteratur. Bild: Jan Holmbom

Berättare berättar i "Boksoffan"

Johan Hagesund och Jan Holmbom är lite som berättandets Fyrtornet och Släpvagnen om jämförelsen tillåts, i sitt Youtubeprogram "Boksoffan" där de lyfter lokalt och regionalt berättande i, främst bokform.

Både Johan och Jan är bildade killar. Johan arbetar med Dibb-förlag som ger ut närodlade böcker och Jan har en bakgrund inom It men jobbar numera mest med att utbilda organisationer inom ledarskap. Tillsammans gör de det lite udda Youtubeprogrammet "Boksoffan".

Blandar hög med lågt

– Det var nog lite så att vi fick gå från ord till handling när det kommer till detta med att berätta i bokform. Vi bjuder på en blandning av högt och lågt men ska jag vara riktigt ärlig så är det nog mest lågt, skrattar Johan Haugesund som nu avslöjar att de nu närmar sig tio avsnitt av "Boksoffan" och ännu har ingen klagat utan man har stöttas av glada tillrop och stöttande omdömen. Självklart tycker de båda inblandade att det är mycket kul.

Breda drag

– Janne och jag kompletterar varandra bra. Han målar med breda drag och jag kanske är lite mer eftertänksam, skrattar Johan Hagesund som verkligen gillar det här med ett eget bokprogram där man lyfter fram olika personer eller typer av berättande. Boksoffan må kanske vara trång men samtalen är fria och kan ta vägen lite vart som helst. Både vad gäller ämnet och samtalet. Mycket bygger på den gäst man har. Hur pratsam den är.

Kan bli podd

– Vi har som ambition "Boksoffan" ska komma med någon slags kontinuitet. Sedan om det är en gång i vecka, två gånger i månaden eller något annat låter jag nog vara osagt. Det är lite avhängt av vilken tid man har. Avslutar Johan Hagesund som även funderar på om man kan göra en podd av "Boksoffan". Om detta lovar vi att återkomma...