• Stadsdelsutvecklare Annica Carlstein var naturligtvis på plats.
  • Stångåstadens Micke Carlsson pratade om Bergadagens aktiviteter.
  • Ansiktmålning är alltid populärt.
  • Ahmed och Enes bor i Berga och tycker att det är en fin stadsdel.
  • Delar av Bergas geografiska utskott: Yvonne de Matin, Gunilla Almesåker, Olov Öberg och Leif Tollén
  • Bosse Kindgren från ÖIF var glad för att regeringen skjuter till pengar för integration och idrott.
  • Nybildade Tinnerbäcks S-förening med riksdagsman Johan Löfstrand.

Bergadagen tioårsjubilerade

För tionde året i rad firades Bergadagen och som vanligt var det i fantastiskt brittsommarväder som evenamanget gick av stapeln.

Ett flertal stadsdelar i Linköping har skapat sina egna bemärkelsedagar för att de boende ska kunna mötas under trivsamman former. Bergadagen är en av de mest seglivade dagarna i kommunen och den är väldigt populär hos invånarna.

Solen gassade

I lördags var det dags igen att fira Berga med sin egen dag. Alla var där; kyrkan, livgrenadjärregementet, politiska partier och många fler. Dagen till ära släppte också Anna Stadler sin bok om Berga och passade samtidigt på att hålla ett uppskattat föredrag.

– I år det tioårsjubileum för Bergadagen och det vill vi uppmärksamma lite extra. Det är därför som arrangemanget är lite större än vanligt, säger Mikael Carlsson från Stångåstaden och fortsätter.

– Anledningen till att Bergadagen startade var när Socuterna firade sitt eget jubileum och arrangerade den första stadsdelsdagen för tio år sedan. Den gången gick man runt i området till olika stationer och nu har det hela utvecklats. Stångåstaden har hela tiden varit engagerade i aktiviteterna för att de skapar en samhörighet och får bostadsområdena att leva upp.

Berga håller på att vakna igen med nybyggnation och barnfamiljer som flyttar in igen. Stadsdelens läge är perfekt med lagom avstånd till centrum och en naturskön omgivning.