• Sandra Månsson har bråda dagar och ska just ladda om inför ett nytt lov. Foto: Max Elofsson
  • En lite ovanlig fågel tog sig en åktur. Foto: Max Elofsson

Besöksrekord på luftigt museum

Fördubblade besökssiffror och full aktivitet för både ung såväl som gammal. Flygvapenmuseum i Malmslätt går från klarhet till klarhet.

Runt 1 200 besökare per dag, vilket är en dubblering mot förra året och ett resultat av de slopade entréavgifterna, gör att just under loven är det fullt hus och ös i och på det statliga museet.

– Ja, nu har vi bråda dagar, säger en leende Sandra Månsson kommunikatör på nämnda museum, och visar runt i ett nyss öppnat museum som redan nästan kokar av besökare.

Fri entré

– Visst har den slopade entrén en viss betydelse för att våra besökssiffror pekar uppåt men vi har även haft ett väldigt bra tema, ”Drakel och Viggos Kalas” som riktar sig främst till barn. Då är det många mor och farföräldrar som tar med sina barnbarn för att pyssla och titta på de stora flygplanen, fortsätter Sandra Månsson som själv har en tvååring som formligen älskar mammas arbetsplats och de stora och spännande flygplanen.

Något för ung och för gammal

Här på Flygvapenmuseum finns det något för alla. Barnen blandas upp med, främst, äldre och flygintresserade män. Några kanske gjorde sin militärtjänst på ”Malmen” - flygflottiljen som ligger precis bredvid. Andra kanske har ett genuint intresse för flyg och nutidshistoria och då har man kommit helt rätt.

Dans en succé

– Häromdagen kom det en hel busslast med pensionärer och nyligen hade vi en riktigt lyckad ”Flottiljdans” till tonerna av Hardes storband. Men just nu laddar vi om inför det stundande påsklovet där vi kommer ha mer verksamhet för både äldre och yngre, avslutar Sandra Månsson på Flygvapenmuseum.