• En riktigt nöjd Stanley Wong kan redan nu hälsa välkomna till fler mässor. Foto:Tommy Pettersson
  • Ingvar Gustafsson från Eklunds chark var naturligtvis på plats. Han vet vikten av att synas på rätt ställe. Foto: Tommy Pettersson

Besöksrekord på vinmässan

Tredje upplagan av Vin i Linköping är avklarad med beröm godkänt. Det blev rekord i antalet besökare, utställare och vinproducenter.
Nu är det nog ingen risk att Stanley Wong, vd och dryckesarrangör i Wong Måltid & Marknad, inte kommer tillbaka en fjärde gång till Linköping.

En trevlig stund


Vinmässor blir alltmer förekommande och populära inslag i det redan digra ”mässutbudet” i Sverige. Är det dessutom en kombinerad delikatess och vinmässa blir det ännu mer attraktivt. Inriktningen går även mot att bjuda in lokala och regional producenter tillsammans med importörer och internationella företag. Nästan 60 utställare samsades om utrymmet i det ”utvidgade” Konsert &kongress. Bredden på utställare var imponerande. Vinleverantörer stod bredvid regionala rökerier och till med ett lokalt ölbryggeri.
– Vi är jättenöjda och det blev väldigt lyckat i år. Vi upplevde att även besökarna och utställarna var nöjda med arrangemanget. Totalt landade besökarantalet på fredag och lördag på 3 400 personer,vilket är mer än förra året. Det är bra, men mässan går att utveckla ännu mer speciellt fredagens utbud, säger en nöjd Stanley Wong och fortsätter.
– Jag startade min första mässa i Karlstad för ett antal år sedan och nu arrangerar vi årligen sex stycken mässor med över 40 000 besökare och det växer hela tiden. Nästa år ska vi starta en delikatess och vinmässa i Uppsala.