• Anne Sofie Nordh och Jan Willy Andersson samtalar om Äldredagen. Foto: Tommy Pettersson
  • Anita Silfver, avgående affärsområdeschef i Linköping och blivande kommundirektör i Kisa, tyckte att äldremässan imponerade. Foto: Tommy Pettersson
  • Ann-Cathrine Hjerdt invigningstalade. Foto: Tommy Pettersson

Besöksrekord slogs på Äldredagen

Kommunens årligt återkommande utbudsdag inom äldreomsorgen den så kallade Äldredagen gick av stapeln i förra veckan. Arrangemanget utvecklas varje år och nu när man arrangerar för 20:e gången i rad så fanns 70 stycken utställare på plats och ett varierat kulturprogram erbjöds besökarna.

Temat för året var ”Må väl till kropp och själ” och i stort sett alla utförare inom äldreomsorgen, både privata utförare såväl som offentliga vårdgivare fanns på plats.

Prata framtid

Linköpings Borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt invigningstalade och hon försökte tala om den goda framtid vi har framför oss istället för äldrefrågor vilket passade väl in på dagens tema som syftar till att man kan få en aktiv ålderdom om man mår bra och sköter om sin kropp. Projektledaren Anne Sofie Nordh från kommunen gick omkring och spann som en katt när hon försökte se till att allting fungerade på mässan.

– Det känns som om vi kommer att överträffa tidigare år och slå publikrekord idag. Äldredagens tema handlar om att man ska få känna att man är den man är även när man går i pension och att kunna göra allting det man vill och brukar göra, säger Anne Sofie Nordh och får understöd av Äldrenämndens ordförande Jan Willy Andersson som naturligtvis besökte Äldredagen.

– En sådan här dag när det är lite kallt är det bra att vi har kunnat krypa inomhus. Det var väldigt bra när vi var i Folkets Park också men då var vi beroende av vädret. Rubriken Må bra til kropp och själ är bra för det innebär ju att vi kan få med fler mäniskor att vara med och påverka sin egen situation, säger Jan Willy och pratar om pågående utbyggnaden av äldreboendet i Linköping.

– Vi ligger väldigt bra till just nu och även om den vårdbostad som jag själv vill bo på, Framtidens Vårdboende i Majeldens inte är klart för det är överklagat, så har vi väldigt mycket på gång.