• Favorittippade Loreen åkte på en skrällförlust, det mot debutanten Anton Hagman. Foto: Elin Elmby
  • Humorgruppen De Vet Du missade en finalplats. Foto Elin Elmby
  • Boris René tillsammans med de kvinliga dansarna på scenen. Foto Elin Elmby
  • No hard feelings. Loreen kramar motståndaren Anton Hagman under Melodifestivalens efterfest. Foto: Elin Elmby
  • Bandet Dismissed var nöjda med tävlingen trots den missade finalplatsen. Foto: Elin Elmby
  • Melodifestivalens deltävling Andra Chansen intog Saab Arena i helgen. Hemmahoppet Axel Schylström föll i sin duell. Foto: Elin Elmby
  • Komikern Daniel Norberg som "Benjamin Emballago" under mellanakten. Foto: Elin Elmby

Besvikelse när hemmahoppet föll

Mello-Axel missar den stora finalen

7 223 709 röster. Aldrig tidigare har Melodifestivalens deltävling Andra Chansen lockat till lika stort intresse, men när Saab Arena fylldes av pampiga refränger, maffiga tonartshöjningar och fascinerande scennummer slöt Linköpingsborna upp och bjöd på en minnesvärd folkfest där en skrällvinst skapade störst efterskalv.

Under tävlingen blev en riktig högoddsare verklighet, det när debutanten Anton Hagman snuvade favorittippade Loreen på en prestigefylld finalplats. Även Axel Schylström från Norrköping förlorade sin duell mot Idol-kollegan Lisa Ajax. Vinnarna var snabbt på plats vid presskonferensen efteråt, hemmahoppet Axel dröjde lite, men när han väl var på plats köade lokalmedia för att få en intervju med honom.

- Det är tufft så klart, det har bara gått en halvtimme, men det är tungt. Det kommer att smälta, säger Axel Schylström.

"Bra intensivkurs"

Vår tidning träffade Norrköpingsstjärnan innan lördagens avgörande för att prata om karriären, Mello-deltagandet och den, tillsammans med Behsad Ashnai och David Strääf, egenskrivna låten.

– Vi ville göra en up-tempo låt och producenten hade en klar pianogång som jag gillade, så vi byggde låten från den. På lördag vill jag tänka på det jag själv kan kontrollera, alltså mitt nummer, och göra det så bra som möjligt, sa Axel innan han kommenterade sin karriär:

– Idol var en bra intensivkurs i artisteri, man lär sig fort genom att göra en delproduktion varje vecka, men "Mello" är en helt annan grej. I Idol är alla amatörer, men i Melodifestivalen är alla artister, så det här känns som en större grej.

"Känner mig hög"

Övriga bidrag som gick till final var The Fo&o, som vann sin duell mot De Vet Du, och Boris René, som vann mot bandet Dismissed.

När Dismissed fick frågan om hur det kändes att missa finalen svarade de så här: 

– Det känns bra! Vi har gjort värsta grejen och vi gjorde det så jävla bra, sa bandet och sångaren Tor Höglund avslutade: Det känns fantastiskt, jag känner mig lite hög av lycka.

 

Elin Elmby