Betala för elbilsladdningen i P-automaten

Antal miljömedvetna konsumenter ökar och med det elbilsförsäljningen. Bara under 2016 förväntas kommuner att dubblera antal laddningsstationer för att tillgodose behovet. Många publika laddningsstationer finns redan idag i anslutning till parkeringsplatser.

Men för att klara satsningen på elbilar behövs fler laddstolpar och ett betalningssätt somf ungerar för både producent och konsument.

 Kombination med parkering

Det optimala skulle vara om man kunde betala för elbilsladdningen i den närmaste P-automaten som finns. I Sverige betalar åtta av tio invånare för sin parkering i P-automater från Cale som är världsledande inom parkeringslösningar.

Nu kommer samarbetet mellan Cale Group och ChargeStorm, ett av Sveriges företag inom smarta laddningsstationer för elbilar, gör det enkelt att ta betalt för elbilsladdning vid parkeringsplatser.

– Samarbetet med Chargestorm är helt i linje med vår framtidsstrategi att tillhanda lösningar som hjälper städerna att bli hållbara, uppkopplade och helt enkelt smartare. Ett givet mål i vårt samarbete var att kunden inte behöva göra något extra installationsarbete i form av att dra nytt kablage mellan P-automat och laddningsstationen, utan istället göra integrationen i molnet, säger Anton Kaya, VD och koncernchef Cale Group.

Vid Intertraffic mässan i Amsterdam i april, kommer Cale att visa upp en komplett integrerad betallösning för elbilsladdning mellan Cale P-automater och ChargeStorms laddningsstationer.