• Ett glatt gäng, Frasse Fransson, Sandra Månsson, Mikael Parr och Karolina Hallerstedt. Foto: Jerry Prütz

Bilträffarna åker till Flygvapenmuseum

Efter någon vecka i limbo är det nu klart att det blir Flygvapenmuseum i Malmslätt som står som värd när motorentusiaster från halva södra Sverige samlas på torsdagarna i sommar.

Glädjen stod högt i tak under måndagen när det nya samarbetet presterades mellan Frasse Fransson, arrangör bakom bilträffarna, och Flygvapenmuseum. Mikael Parr är chef på museet och tog först till orda.

Ett museum för fart

– Vi är ett museum som värnar allt som färdas på vägen, i luften och på vatten. Det här är ett mycket roligt initiativ som nu blir verklighet och som även passar oss bra. Vi kommer under sommaren ha öppet både onsdagskvällar och torsdagskvällar. Vår restaurang kommer även den att hålla öppet till 20.00 och bilarna kommer att ställas upp inför stängslet mot gatan. Frasse Fransson är lika glad han över det som nu ska ta sin början.

Utrymme att växa

– Här ute finns det mycket utrymme att växa på och publiken hittar lätt ut till Malmslätt och det är även skyltat från E4:an vilket är ett stort plus.

Att de hotade bilträffarna hittade till flygvapenmuseum beror på att sångaren Peter Trygg lät Karolina Hallerstedt, på Flygvapenmuseum, veta att Frasse och hans gäng, behövde en ny plats att vara på. Det stod inte länge till innan hon plockade upp möjligheten och sedan var saken klar på stört skulle man kunna säga. Karolina hade nämligen själv gått i samma tankar.

– Det här kommer att bli bra, säger Frasse Fransson och fyrar av ett riktigt vargleende. Slutet gott, allting gott.

 

Program för torsdagsträffarna i vår:

4/5 Säsongsupptakt med musik

11/5 Bakluckeloppis

18/5 Européer äldre än 1987

25/5 Chevrolet Tri-Five (55 – 56 – 57)

1/6 Ford Mustang