• Linda Gail Lewis önskar alla en blå jul. Foto: Pressbild

Blå jul med ”pengartillbakagaranti”

Den fjärde december blir det Blue Xmas på L’orient med en rad rock’n’roll kändisar. Huvudakt är Jerry Lee Lewis lillasyster Linda Gail Lewis.

För andra året i rad blir det Blue Xmas runt om i hela Sverige. Denna gång med Linda Gail Lewis från USA, den brittiske pubrockaren Steve Gibbons samt kompbandet The Rockarounds.

– Blir man inte nöjd med det här gänget så lovar jag att man får pengarna tillbaka, menar mannen bakom turnén Micke Finell, känd från, bland annat, The Refreshments.

Kaxigt löfte


– Så kaxig kan jag faktisk vara för jag vet att det här blir en väldigt rockig julshow. Några välkända julsånger kommer det att dyka upp men då i en sällan hörd version vill jag nog påstå. Vi körde Blue Xmas förra året och då med Sven Zetterberg som dragplåster och det föll väldigt bra ut, menar Micke Finell som själv står på scenen under kvällen tillsammans med de andra i Rockarounds. Ett gäng erfarna musiker som spelat med allt och alla, till exempel, Ulf Lundell, Jerry Williams, Anne-Lie Rydé, Roffe Wikström och många flera.

Pubrocklegend


Med på turnén finns även Steve Gibbons, den 74-årige pubrocklegenden som var stor på 70-talet då han hade en lång rad hits. Trots att han nu kommit upp en bit i ålder så är han ännu högst aktiv och spelar mycket runt om i framför allt England.

The Killers lillasyrra

Linda Gail Lewis är lillasyster till ”The Killer” eller som han egentligen heter, Jerry Lee Lewis. Hon är en ofta återkommande gäst i Sverige och då gärna med Micke Finell vid sin sida. Linda Gail Lewis började med att sjunga jazz men medverkade som duettpartner på sin brors inspelningar tidigt. Hon har även gjort en mycket framgångsrik platta med Van Morrison. Hennes egen musik kan nog bäst beskrivas som rock’n’roll med countryvibbar.

– Det ska bli roligt att ta med det här gänget till Linköping och bjuda på lite blå julstämning, avslutar den alltid lika glade Micke Finell.