• Hela gubbgänget. Foto: Stefan Hedström
  • Några sekunder innan mål. Stefan Hedtström
  • Mats Berglund, en av de sju originalgubbarna. Foto: Stefan Hedström

Bland kugghjul och djävlar

Nästa år firar Gubb-innebandy hela 20 år. En ganska ovanlig företeelse att ett kompisgäng håller ihop och spelar regelbundet varje vecka efter så många år.

Januari 1994 började gubbarna träna regelbundet en gång i veckan, varav sju av de nuvarande arton har varit med sedan starten. Då drog S-O Larsson drog igång det tillsammans med Fredrik Kjellman som fick med sig ett gäng kollegor från Saab. Först spelade man i Fredriksbergsskolan, men numera kör man i Kvinneby och Ryttargårdskyrkan.

– Vi kör aldrig något seriespel eller matcher mot andra. Inte heller några träningsmodeller, utan vi kör bara pang på matcher mot varandra, berättar Mats Berglund, en av de sju originalgubbarna.

Inte bara gubbar

Det är stor ålersspridning på gruppen, med den yngste på 31 år och äldste 56 år. Snittåldern är runt 45 plus.

- Man kan väl säga att kropparna har blivit större och långsammare med åren, men jag måste ändå påpeka att det är förvånansvärt lite skador trots åldern och att vi kör ändå rätt hårt, menar Mats Berglund.

Två lag

Redan efter några år blev det väldigt tydligt att det fanns två typer av spelare; teknikskickliga och de mera fysiska spelarna. Och så kom Team Teknik och Team Slakt till. På senare år har man även skaffat lagtröjor för att se skillnad på varandra, där Teknik har kugghjul på sina och Slakt har en djävul. Idag kör man inte strikt mellan dessa två, utan delar upp nya lag varje vecka.

– Jag tror faktiskt vi kör tuffare än andra innebandylag, ler Berglund.

Elektroniskt

– Vi har en hemsida där man kan slå in om man ska komma till träningen eller ej, så när sex stycken anmält sig, få man ett mail att det blir av, säger Berglund och fortsätter, detta är självklart väldigt praktiskt. Sedan för Fredrik Kjellman all tänkbar statistik som till exempel mål och närvaro. I juni delar vi sedan ut plaketter till främste målskytt och så vidare.

Allt som allt har cirka sextio spelare funnits med i klubbens tjugoåriga historia.