Blues vid Bysjön

För att bättre på programmet under jubelåret 2013 bjuds det nu på rock och blues vid Bysjön i juni. Det fanns ett behov av den här typen av musik menar eldsjälen och mångsysslaren Jimmy Uller.

 

Många röster har höjts mot det program som presenterats inför det 600 års firandet av Åtvidabergs tillblivelse men få gör något åt det. Jimmy Uller är dock en som tagit saken i egna händer.

Kända från TV

– Jag såg en lucka i programmet när det kom till rock och blues därför så pratade jag runt lite och så kom den här kvällen till. Jag pratade med dem på Golfrestaurangen som ju ligger väldigt fint vid Bysjön och är det bara bra väder så kommer det här bli en magisk kväll, menar Ulller med tillförsikt i rösten. Tillsammans med ett gäng kompisar som Lennart Ekdahl från TV4, Anders Landelius, mera känd som Slidin Slim och en i duon hypade Dead Soul, Ola ”Körslaget” Engström och ytterligare ett gäng erfarna rock och bluesmusiker.

Blues och rock hela natten

– Magnus Carlsson och de som uppträder på torget den fjärde maj är det säkert inget fel på men jag saknar en mera kulturell inriktning när man nu har en ganska fet budget. Jag skulle kunna tänka mig att någon som Laleh eller Thåström, menar Jimmy Uller vidare.

– Vi planerar på att hålla på hela kvällen och en bra bit in på natten den åttonde juni. Vi kommer att bjuda på en salig blandning av låtar, både eget, standardlåtar och kanske en och annan överrsakning, avslutar den glade trummisen vårt samtal.

Jerry Prütz

jerry.prutz@linkopingsposten.se

”Det fanns en lucka”