• Priset är instiftat till Tage Danielssons minne. Foto: Tommy Pettersson

Bodil fick Tagepriset

Fysikern och författaren Bodil Jönsson fick 2016 år pris till Tage Danielssons minne.

Det är en pristagare med koll på klockan och huvudet på skaft. 2016 års pris till Tage Danielssons minne tilldelades Bodil Jönsson som tog emot priset under stadsfesten. Fysikern och författaren Bodil Jönsson är en sann humanist som verkar i mänsklighetens tjänst och vars stora gärning är att uppmuntra människan till att styra sin tid istället för att styras av den. När utvecklingen eskalerar och människan sannolikt kommer att ställas inför fler och fler stora förändringar under en livstid, har det väl aldrig varit viktigare att stanna upp och reflektera kring tid? Och är det händelsevis inte så, att Bodils finurliga idé om inrättandet av ett Tankevårdsverk är mer aktuell nu än någonsin?"

Ställer frågor

Tage Danielsson inspirerar Bodil Jönsson att ställa frågor.

– När det inträffar något som jag inte fattar, slår mig ofta en och samma fråga vad skulle Tage sagt om detta?. Då kunde man tänka sig att den Tage-gestalt jag genom åren skapat inuti mig skulle svara, men det gör han inte. Han bara tiger, lugnt och vänligt. Och det gör han rätt i för på så sätt fortsätter jag ju att undra, säger Bodil

Motiveringen lyder:

"Det är viktigt att människan vågar vrida, vända och tvivla på vedertagna uppfattningar. För som Tage Danielsson uttryckte det: "Utan tvivel är man inte riktigt klok".