• Nyfiken på vad Tanneforshembygdsförening gör? Här nere på Stationsgatan 2 har de sin lokal. Den är öppen för allmänheten den 21 september. Foto: Tommy Pettersson

Bokbord och öppet hos hembygdsföreningen

Tannefors hembygdsförening är livaktig och när Tanneforsdagen ska gå av stapeln är föreningen en del av dem som engagerar sig.

Hembygdsföreningen har sina lokaler på Stationsgatan, precis vid den gamla kraftstationen och det ibland så brusande vattnet. Här är det både vilt och vackert.

Lars Nyström sitter med i styrelsen och vet att berätta om vad som ska hända den 21 september.

Ute på gatan

– Vi kommer att ha öppet här på Stationsgatan och sedan har vi ett bokbord vid ICA där vi säljer de böcker som vi har producerat genom åren. De handlar självklart om Tannefors och vi är i begrepp att starta ett nytt projekt nu till hösten. Sedan tidigare har man färdigställt fem böcker och de har titlar som ”Glimtar från Tannefors”,”En tomts historia” och ”Kraften i Tannefors” av Bengt Öberg, ”Nya glimtar från Tannefors” av Sören Johansson samt ”Björngatan” av intervjuobjektet själv, Lars Nyström.

Framtiden oklar men spännade

Lars kom till Linköping och Tannefors 1959 och har sett statsdelen utvecklas och gå framåt. Han menar dock att man numera står inför ett stort skifte då det ska bli ett nytt resecentrum med allt vad det innebär.

– Vad det innebär i framtiden vet man inte riktigt och det kan medföra att de olika affärsidkarna får det svårt, men det kan även vara så att det blir bättre. Allt står ännu skrivet i framtiden.