• Carl-Johan Bengtsson fick slå upp ett tält för att få plats med alla utställare. Foto: Tommy Petterson
  • Publiktillströmningen var god i år också. Foto: Tommy Pettersson
  • Projektledare Bengtsson framför några av de 131 utställarna på plats. Foto: Tommy Pettersson

Bomässan slår besöksrekord

Bomässan förde en undanskymd tillvaro för några år sedan med en besöksmässig bottennotering år 2009. Men nu har mässan repat sig ordentligt och förväntas i år slå besöksrekord igen.

Förra året hade man 6 300 besökare och i år har man haft 1027 besökare under fredagen, 2638 på lördagen och söndagens besöksantal kan bli drygt 3 000 på tack vare dåligt väder och många utställare blir det nog besöksrekord i år igen.

Trendsättare

Hus och hem har ett stort utrymme i svenskarnas hjärta. Intresset speglas också under företagets Compass utställning som arrangeras för sjätte året i rad. I tre dagar bildades det kö på morgonen när man slog mässdörrarna.

– Drygt 80 procent av våra besökare är privatpersoner som äger sin egen bostad och sedan har vi även en hel del företagare som besöker vår mässa, säger mässgeneralen/projektledaren Carl-Johan Bengtsson och fortsätter.

– Folk är intresserade att följa och se vilka trender som är aktuella och dessutom träffa experter på området för att få  kunskap och inspiration till det egna hemmet när man fattar beslut om renovering och så vidare.

Byggs ut

Bomässan byggs ut år efter år tack vare att fler och fler utställare vill vara med i Cloetta Center . I två år har man slagit upp ett 1 600 kvadratmeter stort tält för att få plats med allt.

– Vi arrangerar mässor i tretton olika städer och jag tycker att Linköping är en bra mässtad om man jämför till exempel med Norrköping.  Cloetta Center är bra att ha att göra med.