• Peter Borring.

Borring uppmanar moderaterna att visa sig

Lantbrukarnas Riksförbund träffade i veckan som gick moderata riksdagspolitiker för att diskutera lantbruket och dess förutsättningar men ordföranden Peter Borring menar att det är dags för moderaterna att visa sig i lantbruks och landsbygdsfrågor.

I stort är det en nöjd regionordförande som summerar  förra veckans möte på Kättestad gård utanför Nykil. Men Peter Borring har lite att skicka med till de styrande i riksdagen.

Ett bra möte

-Vi fick väl inte gehör för allt vi har på agendan men jag upplever att vi kommit en bit på väg. Min upplevelse är att de lyssnar och tog även till sig av vad vi har att komma med. Vi lämnade över ett nio punkters program där en av punkterna var att det måste bli enklare att vara jordbrukare och småföretagare. Regeringen slår sig för bröstet och säger att de förenklat så mycket men jag tycker det stämmer illa med verkligheten.

En av frågorna som som diskuterades var LRFs oro över att regeringen minskar pengarna till bland annat naturbetesmarker och ekologisk produktion av mat. Varje mjölkbonde jobb till 5 andra personer i angränsande branscher.

Stoppa SD

-Där kom politikerna med några utfästelser och kan så heller inte men de lovade att ta den med sig in i partigrupperna men en fråga som jag tycker är otroligt viktig är att moderaterna måste visa sig i lantbruks och landsbygdsfrågor då Sverigedemokraterna börjar göra det till sina frågor. Vilket jag tycker är väldigt oroande, avslutar Peter Borring.