• Pernilla Stappe framför en av sina tavlor, ”Sommarkväll”, som hon håller som favorit. Foto: Tommy Pettersson
  • Bosse smygöppnade tack vare Pernilla Stappe och Johan Melefors. Foto: Tommy Pettersson

Bosses glassbar har öppnat

Yes! Nu har Bosses glassbar öppnat för säsongen. Nu är det vår igen.

Trodde jag. Men det var inte riktigt så.

Glasses bossbar

Ryktet om öppnandet var tyvärr lite  överdrivet och vi som längtar efter att få sitta på Platensgatan i värmande vårsol och slicka i oss en polkagrisglass får vänta ett tag till. Men de som gick på vernissage hos Galleri Melefors i helgen kunde dock få en försmak av vad Bosse kommer att erbjuda.

Johan Melefors är en en mästare på att med lokala kombinationer få även folk som inte är jätteintresserade av konst att besöka hans utställningar. Den här gången drog dock konstnären Pernilla Stappe mest folk med sin ”En naivistisk resa med känsla för stämningar”. En av tavlorna, bland alla andra fantastiska klassiska verk, drog till sig uppmärksamhet. Tavlan ”Bosses glass”, en livfull oljemålning som fångat känslan utanför Bosses om somrarna, hängde där i hörnet och en meter därifrån stod Bosse själv och serverade glass under två dagar.

Man blir glad

Pernilla Stappes bildvärld i form av färglada oljemålningar kan beskådas i Galleri Melefors salong fram till den 13 mars. Passa på att bli glad och sugen på våren genom att uppleva Pernillas ögonblicksbilder.

Frågan till Bosse var självskriven. När öppnar Bosses glassbar?

– Den första soliga vårdagen. Då kan ni komma och smaka på ingefäraglass och andra nyheter.