• Bossings Fritidscenter får nya rymliga lokaler för sin verksamhet i Jägarvallen. Foto: Joel Ekberg
  • Ägare och vd Bo "Bossing" Karlsson. Foto: Joel Ekberg

Bossings flyttar till Jägarvallen

Det som startade för 30 år sedan i ett litet garage i Tannefors har idag vuxit till ett företag som omsätter runt 100 miljoner med 25 anställda. Nu flyttar verksamheten till Jägarvallen med planerad invigning i augusti.

Det som idag är Bossings Fritidscenter startade som en bilverkstad i ett litet garage i Tannefors, men företaget växte och 1993 flyttade man till sin nuvarande plats i Hackefors. Ägaren Bo Karlsson berättar att man jobbade mycket med husbilar och utvecklade egna lösningar som att t ex bygga om växellådor och tillverka egna innerskärmar. Det gjorde att man fick en stor kundstock på servicesidan för husbilar. Det blev sedan en naturligt utveckling att också börja sälja husvagnar och husbilar vilket man startade med år 2010 och idag säljer man kända märken som Kabe, Adria och Pilot. Bo Karlsson understryker att stommen i verksamheten fortfarande är bilverkstaden där man servar i princip alla märken.

Flyttar till Jägarvallen

I Jägarvallen får företaget den yta utomhus som man idag saknar. Tomten är på hela 22 000 kvadratmeter och man får en fin exponering ut mot Kalmarvägen. Man kommer också närmare E4an vilket är ett plus då man har kunder från hela mellansverige. Förutom den egna verksamheten så kommer man också att hyra ut en lokal till Opus bilbesiktning.

– Vi är glada för att Opus vill etablera sig här tillsammans med oss. Det blir en besiktning med inriktning mot husbilar och husvagnar då Opus är godkända för att besiktiga fordon på mer än 3,5 ton. Det är viktigt för oss, säger Bo Karlsson.

Komplett anläggning

I Jägarvallen kommer det att bli en komplett anläggning för ägare av fritidsfordon. Det planeras i förlängningen även för en tvättanläggning på området som också kan nyttjas för personbilar.

– För oss är det viktigt att kunna erbjuda hela paketet som service, försäljning, tillbehör och bilverkstad. Med vår nya etablering i Jägarvallen får vi också fina uppställningsplatser för husvagnar och husbilar som kunden får tillgång till 24 timmar om dygnet, framhåller Bo Karlsson.