Bostadsbolag visar vägen

Två Linköpingsföretag kom till final i det prestigefulla Visa vägen-priset. I kategorin Årets arbetsgivare finns det 11 finalisterna i Götaland därav två arbetsgivare är från Linköping: AB Stångåstaden samt HSB Boservice i Västra Östergötland AB. Priset har delats ut sedan 2008 och går till den arbetsgivare samt den eldsjäl som under året har gjorts mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

De båda företagen har därmed chansen att bli 2014 års regionala vinnare i kategorin årets arbetsgivare. De regionala vinnarna från Norrland, Svealand och Götaland tävlar sedan om det nationella Visa vägen-priset på galan på Rival i Stockholm den 19 november.

– Att gå till final i Visa vägen-priset innebär inte bara att man kan vinna det prestigefulla priset – det är också ett tungt erkännande av de ansträngningar och insatser man gjort för att visa vägen mot en mer hållbar arbetsmarknad, där fler personer med funktionsnedsättning har ett arbete, säger Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn.

Visa vägen-priset delas ut av Samhall AB till den arbetsgivare och den eldsjäl som under året har gjort mest för att visa vägen mot en mer hållbar arbetsmarknad, där fler personer med funktionsnedsättning har ett arbete.