• Anki Sundberg och Anna-Maria Lingmerth tror på Harvestad. Foto: Tommy Pettersson
  • I det nya bostadsområdet blir det nära till både handel och natur. Foto: Tommy Pettersson

Bostadsbyggandet sätter fart

Efter några år av minskad aktivet i Linköping satsar nu Kärnhem på nya byggprojekt både i Harvestad och Övre Vasastan. Först ut är 21 bostadsrätter i de södra delarna av stan.

Bostadsrättsföreningen har det smått lantligt idylliska namnet Harvestads trädgårdar och både marknadschefen Anna-Maria Lingmerth och kundansvariga Anki Sundberg är rörande överrens om att här kommer det bjudas på ett bra och unikt boende sett ur många aspekter. Målgruppen är denna gång barnfamiljer. Varje lägenhet är 110 kvadratmeter stor men storleken ska man inte stirra sig blind på. Snarare är det den fiffiga planlösningen som är grejen.

21 blir 42

– Totalt rör det sig om 42 bostadsrätter fördelat på två etapper men vi börjar med de 21 första och hittills är intresset stort. Hela 150 personer har anmält sitt intresse via nätet och det innan vi ens har någon mäklare. Till den VIP-kväll vi njöd in till så var det ett 60-tal personer anmälda och det bådar gott inför framtiden, berättar Anna-Maria Lingmerth som talar sig varm för det naturnära bostadsområdet och även närheten till skola, fritidsverksamheter och andra nödvändiga serviceenheter.

Snart är skylten uppe

– Vår byggskylt är under produktion och kommer upp så fort den är klar, säger Anki Sundberg och pekar ut på det område där de första huskropparna ska ligga.

Just en grådaskig tisdag kanske det inte ser så naturskönt ut men så fort det närmar sig vår och byggstart lär man förstå att den här satsningen är väldigt attraktiv för barnfamiljen.

– Vi har ännu inget exakt datum för när bygget drar igång men innan sommaren är en inte allt för vild gissning, avslutar Anna-Maria Lingmerth på Kärnhem.