• Förvaltningschef Henrik Söderbring är glad idag. Foto: Tommy Pettersson

Botrygg näst bäst i Sverige

Linköpingsföretaget Botrygg fortsätter att visa framfötterna när det gäller hyresgästernas upplevelse av boendekvaliten.

Återigen har man placerat sig topp vilket framgick när man i förra veckan presenterade årets hyresgästundersökning på fastighetsmässan Business Arena i Stockholm. Syftet med den undersökningen är att mäta kvaliteten på landets hyresvärdar och det är hyresgästerna som sätter betyget.

Procentuellt nästbäst

I årets undersökning deltog 24 av landets främsta fastighetsbolag för att se hur sina hyresgäster upplever dem som hyresvärd. Botrygg, som vann år 2011, har återigen förbättrat sitt resultat.

– Att återigen blivit utnämnd till en av landets bästa bostadsförvaltare är naturligtvis väldigt roligt, vi sätter hyresgästens trivsel i fokus i hela vårt arbete och det är kul att se att det ger resultat, säger Botryggs förvaltningschef Henrik Söderbring.

Årets undersökning visar att Botrygg har ett kundnöjdhetsindex på 88,6 procent vilket är en höjning med 1.2 procent från föregående år, jämfört med snittindex i landet som ligger på 78,2 procent. Resultatet innebär en andra plats i klassen Bostäder över 2 000 lägenheter. Årets vinnare blev Stockholms Kooperativa Bostadsförening.