• Annika Rådeström och AnnaMaria Josefson på Boutique blå. Vill man ha en gran- och mossklänning får man dock ordna en sådan själv. Foto: Stefan Hedström
  • Här finns kläder till vardag och fest. De flesta kunder är i lite mognare ålder. Foto: Stefan Hedström
  • Stickat lockar till julen. Foto: Stefan Hedström
  • Rustika kläder från Soya concept. Foto: Stefan Hedström
  • Kläder från Desigual, Barcelona. Foto: Stefan Hedström

Boutique blå - Den lilla butiken med det stora utbudet

Mitt i Ekholmens centrum finns ett skyltfönstret med en klänning med överdel i mossa och grankvistar i kjolen, men den är inte till salu. Vi har hamnat i Boutique blå. – Klänningen är sydd hemma, säger ägaren AnnaMaria Josefson och Annika Rådeström.

Boutique blå en anrik butik som funnits sedan 1974. Den är helt fristående från kedjorna. AnnaMaria blev den tredje ägare då hon övertog butiken för strax över sju år sedan. De har ledorden: ”Personligt, inspirerat och färgstarkt.” De flesta kunder är 25-30+, den största gruppen är i femtioårsåldern.

– Vi har väldigt mycket stamkunder både härifrån och runtom i Östergötland, berättar hon.

I butiken ryms ett tjugotal märken. Såväl svenska som engelska, danska och tyska.

– Vi har en bra mix av kläder för en kvinna i farten som vill ha kläder som inte alla andra har. Både lite tuffare grejer och mer klassiska, till vardag och till fest. Vi tar inte in mer än tolv plagg per sort.

Intressant stadsdel

Personalen är nöjd över läget i Ekholmen och ser med spänning på vad framtiden har att erbjuda.

– Staden växer åt det här hållet, och vi ser positivt på Ekholmens utveckling. Det är mycket nybyggnationer på gång, och mycket som händer även på handelsområdet.

Ordnar temakvällar

Boutique blå har en kundklubb med 5 000 medlemmar och en Facebook-sida med 990 gillare i skrivande stund.

– Vi ordnar modevisningar och tjejkvällar då kompisgäng, företag eller föreningar kan boka butiken och få tilltugg på köpet. Det blir allt från Åklagarmyndigheter till skolor. Mode, mingel och fniss, som vi brukar säga.