Bra jobbat Linköping

Linköpings stadsfest gick av stapeln i förra veckan och det är svårt att ogilla evenemanget. Det finns alltid något för alla, oavsett ålder, kön eller intresse.

För min egen del var jag mest intresserad av International Street Market som täckte upp så gott hela Storgatan från korsningen vid St Larsgatan och ner till Snickaregatan. Jag strosade förbi flera gånger under veckan utan att handla något, och när jag väl skulle dit på lördagseftermiddagen var jag så pass sent ute att det mesta hade hunnit bomma igen sin verksamhet. Nu rullar de säkerligen vidare till nästa stad utan att jag fick tag i min langos.

Men det såg i vilket fall som helst ut som att en stor majoritet var nöjda och det är bra. Tidigare under veckan kunde man springa och cykla olika lopp mitt i centrala Linköping. Det missade jag dessvärre. Idrottens dag, konserter annan fritidsaktivitet verkade vara någon form av centralpunkt eller tema för året som jag tycker blev riktigt lyckat.

Jag tog mig knappt framåt på Miriam Bryants spelning i Kungsträdgården på lördagskvällen och då stod jag ändå långt bak. Om jag hade lyckats ta mig längre fram hade jag troligtvis ändå inte sett mera på grund av alla mobiltelefoner som de andra besökarna håller upp luften.

Men vi kan sammanfatta veckan som lyckad. Kultur och idrott hör på sätt och vis ihop och det är roligt och se att båda bitarna går bra just nu. Från den gångna helgen tål att nämnas att LFC spelade final i Svenska cupen. En titel de har vunnit fem gånger tidigare. LHC:s herrlag har börjat väldigt starkt i de två första gruppspelsmatcherna i Champions Hockey League och vunnit dem båda. Nu ser jag med glädje fram emot SHL-premiären i mitten av september.