• Robert Bredberg blir kommunchef under den tid man letar efterb en ny. Foto: Åtvidabergs kommun.

Bredberg tar över

Chefen för barn - och utbildningsförvaltningen, Robert Bredberg, i blir tillförordnad kommunchef från den 1 februari och fram till dess ny kommunchef har rekryterats.

Robert Bredberg tar över kommunchefs jobbet efter det att Andreas Capilla gått vidare och blivit utvecklingsdirektör för Region Östergötland. Båda två tillträder nu första februari.

Roligt att ta över

– Det är självklart väldigt roligt att blivit tillfrågad om att vara till förordnad kommunchef. Det är dock tidsbegränsat till den förste augusti och under den tiden så ska jag upprätthålla en rättssäker verksamhet här i kommunen. Jag har själv inte sökt tjänsten utan när mitt uppdrag som kommunchef tar slut har jag för avsikt att gå tillbaka till barn – och utbildningsförvaltningen.

Fortsatt chef för skolan

– Jag kommer fortsatt att vara chef för barn – och utbildningsförvaltningen även under den tid som jag har hand om kommunchefsjobbet. Vi får bara ändra lite i vårt sätt att arbeta och jag kommer få hjälp av två områdeschefer under den här perioden. Sedan blir allt som vanligt igen, avslutar Robert Bredberg.