• Uttåg ur kyrkan. Foto: Tommy Pettersson
  • Det var många som ville prata med Britt Bäckvall Andersson efter hennes sista predikan i kyrkan. Foto: Tommy Pettersson
  • Bluesmännen Stanley Nilson, Jerry Prütz och Anders ”Slidin Slim” Landelius bjöd på ”Personal  Jesus”. Foto: Tommy Pettersson

Britt tackade för sig

Solen sken och Berga kyrka var fullsatt då Britt Bäckvall Andersson efter tio år i församlingen och tjugofyra år som präst nu höll sin sista predikan under söndagens högmässa.

Britt Bäckvall Andersson är och har varit en populär präst i Berga församling.

Omvittnad är hennes värme och raka sätt och hon är dessutom känd för att ibland rappa fram sin predikan vilket hon också gjorde under söndagens högmässa. Dagen i ära var hon iklädd rosa och en bak och fram vänd keps. I sin sista predikan tog hon upp sin vandring som präst och refererade i den samma till Depeche Mode – låten ”Personal Jesus” som sedan delar av Cirkus Prütz och Dead Soul framförde i en anpassad version. Även välkände Linköpingssångaren Peter Trygg framträdde med en blues till Britts ära.

Två olika språk

Gudstjänsten i Berga kyrka präglades av värme och gemenskap och hölls bitvis på två språk eftersom många av kyrkans aktiva medlemmar har utländsk härkomst.

Under gudstjänsten invigdes även en ny ikon som har en liten vattenkopp för de som vill välsigna sig med korstecknet innan man träder in i kyrkorummet. Britt Bäckvall Andersson blir kvar ännu en månad i kyrkan men sedan är hon ”senior” som det sades i avtackningstalet till henne.

Församlingen tackade Britt Bäckvall Andersson för de gångna åren men det är nog inte det sista man hör av henne.