• 21 år och poet. Martin Möldener tar sitt skrivande på allvar. Foto: Stefan Hedström

Bruno K inspirerade till diktande

LINKÖPING Martin Möldener är en ung poet från Linköping som just gett ut sin andra diktsamling. Inspiration hittar han hos östgötska ikoner som Bruno K Öijer och Lars Winnerbäck.

”366” är namnet på Martin Möldeners andra diktsamling och tanken på att ha en extra dag på året. Tanken svindlar men är självklar för Martin Möldener som började skriva poesi 2011 men inspirationen fick ha efter att ha hört Bruno K Öijer läsa upp sina dikter på teatern 2009.

– Min syster hade ett kassettband där Bruno läste sina dikter och först tyckte jag nog att det bara var konstigt men sedan förstod jag det hela bättre och insåg vilken stor poet han är. Jag gillar även Tomas Tranströmer och sedan tycker jag om band och textförfattare som Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och utländska artister typ Coldplay.

– Min förra diktsamling hette ”Gränslandet” och var ganska svart då den handlade väldigt mycket om olycklig kärlek som jag var tvungen att skriva av mig. ”366” är betydligt ljusare och mera livsbejakande kan jag väl säga, säger den 21-årige poeten som försöker skriva på fasta tider och två till tre dikter per dag.

– Det är inte min sak att vara självkritisk, det får andra vara. Jag kör bara på så länge jag har något att säga och hoppas på att alla andra tycker det jag gör ger dem något också. ”366” är tryckt i 200 exemplar. I skrivande stund finns det 82 stycken kvar.