• En fartfylld och färgsprakande affisch är alltid bra. Foto: Jerry Prütz

Busig musiksaga i Gamla Linköping

Årets familjeföreställning på Friluftsteatern i Gamla Linköping blir "Svingelskogen - Ett bus för mycket" - en musiksaga med flera välkända ansikten i ensemblen. Regisserar gör Håkan Bäck.

En fartfylld musiksaga om invånarna i Svingelskogen med titeln "Ett bus för mycket" är vad som bjuds på den anrika Folkparksteatern som numera flyttats från Folkets Park till Gamla Linköping. En flytt som känts som ett helt naturligt steg nu när det byggts bostäder i den gamla folkparken. Ett bus för mycket är skriven av låtskrivaren, sångerskan och skådespelaren Monica Forsberg.

Monica Forsberg har deltagit i Melodifestivalen sex gånger och skrivit otaliga låtar, åt bland annat, sin make Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Gnutte Grävling får det jobbigt

Föreställningen om när Gnutte Grävling blev utsatt för ett bus för mycket spelas på utvalda datum från maj till augusti. Regisserar gör Håkan Bäck och några namn i den ensemblen han har att arbeta med är Tina Holmgren, Jocke Gustavsson, Lasse Andersson, Disa Bäck och välkände Jimmy Uller. Premiär blir det den 22 maj på Folkparksteatern i Friluftsmuseet Gamla Linköping.