• Åsa Söderberg är ledamot i Åtvidabergs Bandyklubb och är anställd på Åtvidabergs Camping. Foto: Erica Månsson
  • Fem stugor finns att tillgå samt en grusplan för de ekipage som behagar stanna till. Foto: Erica Månsson
  • Campingen ska under tre års tid ha en provisorisk platslösning och inväntar svar från kommunen om framtiden. Foto: Erica Månsson

Campingen inväntar besked om framtiden

Sommaren övergår snart till höst men än så länge är de kommande helgerna fullbokade för Åtvidabergs Camping. Det har varit en bra sommar men den provisoriska platslösningen som sattes in efter att kommunen bestämt att det skulle byggas bostäder där campingen var förut, har lett till att inte lika många har haft möjlighet att bo på campingen.

Vid Bysjön i Åtvidaberg ligger Åtvidabergs camping, fem stugor tillsammans med en grusplan för ekipage utgör boendet på campingen. I cirka tolv år har den drivits av Åtvidabergs Bandyklubb, de blev intresserade av Åtvidaberg kommuns och regionförbundet Östsams planer om att skapa fler övernattningsmöjligheter i Åtvidaberg.

En camping blev det, med servicehus och nya stugor, men efter tio år bestämde kommunen att det skulle byggas bostäder där campingen stod. Campingen fick flytta och har nu en provisorisk platslösning som gäller i tre år, nu är det inne på andra året och campingen inväntar fortfarande besked från kommunen om hur framtiden kommer att te sig.

– Det är lite tråkigt att bli av med det som vi hade jobbat upp för under tio år, säger Åsa Söderberg som är ledamot i Åtvidabergs Bandyklubb och anställd på campingen.

Grusplanen för ekipagen har gjort att en del av gästerna och de återkommande gästerna att avböja en vistelse i år för att återkomma när det finns något annat än grus att stå på.

– Behovet av en camping finns verkligen här i Åtvidaberg, helgerna har varit fullbokade sedan maj och vi kunde ha haft tio platser till, det är tråkigt att behöva säga nej till gäster, berättar Söderberg.

Campingen får ta emot många olika sorters gäster, bland annat folk på genomresa men också de stora evenemangen genererar gäster.

– När det är fotboll, rallytävling och miniracing så kommer de och bor här, berättar Söderberg och fortsätter:

– Det är också många som åker förbi och ser skylten och blir glatt överraskade när de kommer in, men som sagt många bor här när det är fotboll, även en del golfare och cyklister. En kille skulle cykla från Vilhelmina till Oskarshamn och så stannade han till här på vägen, ibland förstår jag inte hur alla hittar hit.

Bandyklubben har lagt ner många timmar på campingen. Klubben har byggt stugorna och håller efter dem, ungdomarna i klubben har också under sommaren jobbat i kiosken på området.

– Alla som kommer hit är så glada, trevliga och positiva, det gör det till ett roligt jobb, säger Söderberg.