• Captain Jack´s army har gjort låten ”Drömmar gror vid Stångebro” som kommer att spelas inför LHCs matcher på Saab arena. Foto: Fanny Miles

Captain Jack´s army gör låt åt LHC

Linköpingsbandet Captain Jack´s army kommer numer att ljuda ut ur högtalarna på Saab arena när LHC fattar sina ishockeyklubbor.

Det var när supporterklubben White Lions bestämde att de ville ha en egen låt för sin hjärtas klubb LHC som Peter ”Biffen” Karlsson och Peter Green kontaktade Captain Jack´s army. Meningen är att samtliga SHL-lag ska ha en egen låt.

Introlåt för LHC

Bandet står redan högt på listan i Östergötland med sin keltiska punkrock och nu skall musiken klinga inför varje SHL match som spelas på Saab arena.

– Vi är såklart hedrade och glada men också förskräckta. Det är jättehäftigt att vi har gjort det här. Jag tror de valde oss för vår energi, säger Alexandra Ekelöf, violonist och vokalist i Captain Jack´s army.

Om staden vid Stångån

Låten, som så vackert heter ”Drömmar gror vid Stångebro”, är en fartfylld och energisk dänga som handlar om Linköping.

– Det är en följsam låt med ett glatt tempo och med en text som publiken ska kunna sjunga med i. Vi valde att lägga fokus på Linköping även om det är en låt till LHC, säger Alexandra Ekelöf.

Premiär 15 september

Texten kommer att stå utskriven i programmet och berör klassiska signum för Linköping såsom Ågatan, Domkyrkan och såklart Stångebro. Premiär för låten i Saab arena sker den 15 september då LHC möter Djurgården.