• "Carro" Suoraniemi och Mats Lind lastar säcken full. Foto: Tommy Pettersson

Carro har kollen

Service och kvalitet är mottot för Kranbilsåkarna. Att leda de olika åkarna och se till att rätt bil åker till rätt kund är bara en sak som Caroline Suoraniemi har i sin arbetsbeskrivning som logistikansvarig på Kranbilsåkarna i Linköping. Vi får även höra talas om "Byggsäcken" och att man nu satsar på att skaffa regionens första kran med eldrift.

Företaget Kranbilsåkarna startades 2011 och då var man bara två åkare. Fem år senare är man 13 olika åkare och två anställda på kontoret, en av dessa är Caroline "Carro" Suoraniemi som arbetat fyra år på företaget med att samordna transporter mellan åkare och kund.

Hitta lösningar, tåla stress

– I mitt jobb måste man vara stresstålig och lösningsorienterad. Jag gick en logistik utbildning och såg att de sökte en person med min utbildning, jag sökte och fick jobbet, säger "Carro" som stortrivs på jobbet. Kranbilsförarna har just nu mycket att göra och detta är, till viss del knutet till att man bygger mycket i Linköping just nu men det finns även andra som vill ta använda sig av företagets tjänster. Bland annat har man sedan en tid tillbaka börjat att använda sig av den, så kallade, "Byggsäcken".

Stoppa dina sorger i en gammal säck

Byggsäcken är en säck för smidig hantering av byggavfall och löst byggskräp. Den är till för att tideffektivisera på byggarbetsplatsen, där det är ont om plats på gatan, eller högst uppe på huset, och man skulle lätt kunna jämföra den med en jättelik IKEA-kasse i utseende. "Carro" menar att den är väldigt smidig. När man sedan sen fyllt sina säckar så ringer man bara Kranbilsåkarna så kommer de och hämtar den fulla säcken, berättar "Carro" vidare. Kranbilsåkarna försöker även hänga med och satsar nu på en klimatsmart och miljövänlig lastbil med eldriven kran. Det är Mats Lind som har köpt en helt ny bil som förväntas komma i augusti.

Dra ett strå

– Visst är det så att vi vill dra vårt strå till stacken när det kommer till miljön men även kunderna påtalar vikten av att man värnar miljön, avslutar "Carro" Suoraniemi på Kranbilsåkarna i Linköping.