• Fredrik Johnsson i ett samtal med Karim Darwish. Foto: Gustav Skogens Båld
  • Case Swedish Open. Foto: Kajsa Nilsson
  • Stjärnspelaren Nick Matthew var en av deltagarna i 2013 års Case Swedish Open. Foto: Kajsa Nilsson

Case Swedish Open ökar intresset för squash

Nu ökar intresset återigen för squash i Linköping. Mycket tack vare Case Swedish Open menar tävlingsgeneralen och det förra proffset Fredrik Johnson.

I och med att Case Swedish Open blivit en väletablerad tävling med stort medialt fokus har intresset för squashen åter igen ökat i Linköping.

– Vi har flera bra och lovande spelare i Linköping var av Erik Jacobsson är den som haft de bästa resultaten så här långt men det finns flera som är på gång, berättar ex-proffset Fredrik Johnson och berättar vidare om vad som gör denna gamla brittiska sport så spännande och intressant.

En taktiksport

– För att spela squash räcker det inte med att ha kondition och styrka man måste även tänka som en schackspelare. Utan bra taktik är men helt förlorad, berätta Fredrik och fortsätter med att han själv kan se direkt hur en match mellan två likvärdiga spelare kan sluta bara genom att studera deras olika taktik. Han är allt en riktig ambassadör för sporten som han kallar ”gentlemannasport” och poängterar att man, trots att spelat är tätt och intensivt på de 62 kvadratmeter som är den yta man har att röra sig på, aldrig får röra eller än mindre tackla varandra. Det ökande intresset i Linköping beror delvis på att Case Swedish Open nu gått från att vara en mindre tävling till att locka flera av världens bästa spelare och därmed finns det fixstjärnor att titta på. Sedan är tävlingen uppmärksammad i media och då inte bara lokalt utan i hela världen där man utövar denna ädla sport.

Ge tillbaka till Linköping

– Jag vill gärna att någon ung spelare ska få uppleva det jag fått vara med som proffs. Jag har spelat squash i inte mindre än 52 länder i världen. Jag har sporten att tack för så mycket och att arrangera en tävling som både inspirerar och sätter Linköping än mer på världskartan, avslutar Fredrik Johnson. Case Swedish Open pågår mellan den 4 och 9 februari 2014.