• Snart dukar Marcus Wennaeus och Jessica Igemar fram grillmaten utomhus. Foto: Julia Kimell
  • Jessica Igemar och Marcus Wennaeus ska precis duka undan lunchen. Foto: Julia Kimell

Catering på Garnisonen

För tre år sedan bestämde sig Jessica Igemar och Marcus Wennaeus för att starta eget, och sedan augusti 2010 har vi kunnat äta lunch och beställa catering från restaurang Du o ja på Garnisonen – Årets företagare i fjol. – Alla ska kunna hitta något de gillar, oavsett om det är stora eller små sällskap. Vi satsar mest på husman och på rätter gjorda från grunden, säger de.

Grillad mat hör till deras sortiment året om och på somrarna kan gästerna sitta ute på terrassen och se sin mat tillredas.

De har dagens lunch, buffé och veckans rätter som paj, sallad och wook. De hjälper till på företagsmingel, bröllop och andra festliga eller vardagliga tillställningar. I fjol utsågs de till Årets företagare av Linköpings kommun, för bästa tillväxt.

– Det var en fin utmärkelse, och ett bevis på att man gör rätt.

I sommar firar de fyra år som egna företagare, och har sedan starten gått från noll till två anställda.

Hett om öronen

Arbetsbelastningen kan variera. Efter lunch är det rätt lugnt men ibland brakar det loss, som på studentorkesterfestivalen då de hade 1 000 besökare per måltid.

– Med lite planering går allt. Vi försöker vara en restaurang som hjälper till med allt från mat till dukning, blommor, rådgivning och tårtor. Det är som roligast att jobba då det finns mycket att göra, gästerna är nöjda och stamkunderna återvänder. Vi vill vara det förmånliga alternativet med bra kvalitet och erfaren personal. Våra lunchutkörningar till Hackefors är uppskattade.

15-åring i restaurangen

Duon har jobbat med mat sedan tidiga tonåren. Jessica Igemar gick livsmedelslinjen på Ljungstedts gymnasium och har varit i restaurangbranschen ända sedan dess. Marcus Wennaues gick hotell- och restauranglinjen och började jobba med mat när han var femton, för fjorton år sedan.

De har jobbat tillsammans sedan 2006, och en tid där efter växte tanken att starta eget fram.

– Vi ville utvecklas och få fram våra egna idéer, men det började som ett skämt på morgonen som utvecklades till en plan på eftermiddagen. Sedan var nästa steg att se hur man ska göra.

Så vad händer framöver då?

– Öka vill vi alltid, man får aldrig bli mätt. Vi alltså, inte gästerna, säger de glatt.