• Cents vd Peter Myrgård hoppar över diket igen. Foto: Tommy Pettersson

Cent köper Smedjan

Är det någon som på allvar tror att det finns ett dike mellan Norrköping och Linköping? Den gamla antagonismen mellan politiker i de båda kommunerna är sedan länge bortblåst och inom näringslivet bryr man sig väl inte om kommun eller länsgränser.

Nu expanderar Cent företagsutveckling i Östergötland genom att man köper Smedjan ekonomikonsult i Norrköping.

Ort och säte

Cent har sitt huvudkontor i Linköping och är verksamma inom ekonomi, företagsutveckling och företagsförmedling. Sedan den 1 augusti 2014 har Cent även kontor i Norrköping.

Företaget har ett riksomfattande franchiseavtal med Swedbank företagsförmedling.

– Smedjan är väletablerade i Norrköping och har en tydlig kärnkompetens inom ekonomi och redovisning, säger Peter Myrgård, vd för Cent.

– Våra företag har väletablerade marknadspositioner i Linköping respektive Norrköping. Tillsammans blir vi en stark aktör i regionen.

Omsättning 24 miljoner

Företaget kommer att ha omkring 30 anställda och omsätta drygt 24 miljoner kronor. Bedömningen är också att integrationen mellan Norrköping och Linköping kommer att öka i framtiden då allt fler företag gör affärer i båda städerna.

– Smedjans specialistkunskaper inom ekonomi och redovisning kombinerat med Cents breda utbud inom ekonomi, företagsutveckling och företagsförmedling gör att vi kraftigt förstärker vår position i Östergötland, säger Rose-Marie Bidenäs, vd för Smedjan.

– För våra kunder kommer det att innebära ett tydligt mervärde säger Peter Myrgård och Rose-Marie Bidenäs unisont.

Tommy Pettersson

tommy.pettersson@linkopingsposten.se