• Viktor Hansen har fullt sjå att producera nytt öl. Foto: Julia Kimell
  • Hela lastbryggan på Systembolaget blev full av öl när nyleveransen kom. Foto: Julia Kimell

Centralbryggeriets öl sålde slut på åtta minuter

Den kom, den sågs, och åtta minuter senare var den slut – den nybryggda ölen från Centralbryggeriet i Linköping. Den finns i två smaker och finns nu tillgänglig på Systembolaget – bara den nya leveransen hunnit komma fram.

– Det har varit ett otroligt tryck. Vi har haft bra spridning av nyheten i sociala medier, säger Viktor Hansen.

I city och i Tornby tog ölet slut på åtta minuter, i Ekholmen varade beståndet hela 45 minuter. Med andra ord väldigt snabb åtgång på de 1 425 litrarna.

På Viktor Hansens bryggeri hanteras 1 000 liter åt gången, och till sin hjälp har han sin far Torbjörn Hansen och vännen Kenny Johansson.

– Vi har kapacitet för att göra 100 000 liter öl om året som det är nu, men det finns möjlighet till och planer på att utöka det.

Full fart i Östra Malmskogen

De flyttade in i de nya lokalerna i februari och började brygga i början av mars. Ölet finns i två smaker: en lager och en pale ale. De har fått de linköpingsinspirerade namnen Folkes ofiltrerade lager och Folkes pale ale. På etiketten syns profilen Folke Filbyter på sin häst.

– Intresset har varit stort, så jag visste att det skulle gå snabbt, men så här snabbt trodde jag inte att det skull kunna sälja slut, säger Viktor Hansen innan han börjar lassa in den nya storleveransen till Systembolaget i city. Det går redan nu att beställa den till andra systembolag runt om i Sverige.