• Lena Norin under förra årets mässa pratar med Stanley Wong. Foto: Tommy Pettersson.
  • Richard Juhlin är med på vinmässan. Foto: Tommy Pettersson

Champagnevärldsmästaren kommer till Linköping

Nu är det dags igen för en riktig Vinmässa i Linköping. Förra året i november var det premiär för Stanley Wong i Konsert & Kongress och trots konkurrensen med en avgörande kvalfotbollsmatch för herrfotbollen så drog mässan bra med folk.

Nu i mitten av oktober kommer Wong igen med arrangemanget ”Vin i Linköping” till mångas förtjusning.

Smaker och upplevelser

Vin i Linköping är Östergötlands största vin- och delikatessmässa som samlar utställare från hela Sverige under två dagar. Det blir ett evenemang med många kulinariska möten där man kan orientera sig bland smaker och upplevelser. Utställarna som finns på plats är experter inom sitt område och guidar besökarna så att de ska få ett så trevligt besök som möjligt.

– Vi är i full gång med att boka in alla utställare som vill delta på årets mässa och det är nästintill fullt. Vi kommer att ha cirka 50 utställare. Det kommer vara många utställare med vin men även lite öl, whisky, avéc och delikatesser och vår förhoppning är också att så många lokala utställare som möjligt vill vara med och representera Östergötlands matkultur, säger Stanley Wong som arrangerar mässan tillsammans med Arenabolaget i Linköping.

Sålt in bra

Förutom utställarna är det även många besökare som ser fram emot årets mässa och man har redan sålt fler förköpsbiljetter än förra året.

– Vi rekommenderar att man köper förköpsbiljetter. Då har man säkrat sin plats och undviker långa köer. Bistron kommer också att vara öppen med matservering och erbjuder något gott att äta till hungriga besökare, säger Stanley Wong.

 Richard Juhlin

På Vin i Linköping arrangeras även en rad intressanta separata provningar med olika teman. Det kommer bland annat att bli chablisprovning, Sommelierens hemligheter och dessutom något alldeles extra. Det extra står champagneexperten, ”Världsmästaren”, Richard Juhlin för när han håller två exklusiva provningar som man inte får missa.

– Det är Cavarosa som bjudit in Richard Juhlin och vi tycker så klart att det är riktigt roligt att han kommer hit. Han är otroligt kunnig, har en bra scennärvaro och är rolig att lyssna på, säger Stanley.