• En del av City art linkgänget för årets festival som går av stapeln på lördag. foto: Fanny Miles

City art link för åttonde gången

Linköpings kulturfestival City art link kliver in på sitt åttonde år då festivalen går av stapeln nu på lördag. Dryga trettiotalet aktörer finns med under dagen och bjuder in till utställningar, dansföreställningar, prova-på verkstäder, barnaktiviteter, musik och annat under konstrundan. – Gör ett aktivt kulturval, uppmanade Bo Olls från regionförbundet Östsam, under pressträffen i förra veckan.

City art link är ett initiativ från kulturnätverket Regionalt kulturforum, som samlar ihop det kulturella kluster som finns i Linköping. Festivalen ger en inblick i den verksamhet som Linköpings kulturliv har att erbjuda.

–Vårt nätverk är viktigt för de aktörer som behöver ett sammanhang att växa i. Under City art link hjälps alla medverkande åt med att bidra till ett program utöver det vanliga, säger Bo Olls.

Foto och jazz

Konstrunda sträcker sig över centrala Linköping. Från Hunnebergsgatan där fotografen Brian Reed öppnar upp sin fotostuga med utställningar i analogt fotografi samt jazz och blues musik.

– Jag ställer ut mina egna foton samt fotografernas Anne De Geer och Ewa Rode. Det är en samling svartvita, analoga fotografier, säger Brian Reed.

Fram för hattar

Nere vid biblioteket är det dags för Östergötlands bokmässa och vid Hunnebergsgårdarna samlas kläddesign, hattparad och trädgårdscafé under parollen ”Egen stil: Mera mod än mode”.

Konst

Domkyrkan bjuder även in dem och på Östergötlands museum blir det tema dans. Flertalet gallerier öppnar upp och på Babettes hålls en pop-up shop. Ateljé Skuggsidan, med Julius Nord och Sebastian Gallo ställer ut och på galleri Skådebanan hålls en minnesvernissage med Anna-Sara Stävmark.

Hårdrockare på scen

Även en del otippade aktörer är med i år.

– I årets upplaga är Arenabolaget med och under lördagen blir det konsert med hårdrocksbandet Accept, vilket blir en liten utstickare, säger Ulrika Cederberg från Galleri Skådebanan. I Linköpings-Postens bilaga om City Art Link, som medföljer denna tidning, går det att läsa mer om festivalen.