• Lasse Hoffsten pussades med Joanne Posluszny Hoffsten. Foto: Tommy Pettersson
  • Johan Haugesund berättar för Anders Lindkvist om Minnenas magasin. Foto: Tommy Pettersson

City art Linkfestival

I lördags var det dags för Cityartlinkfestivalen igen. Det känns som om arrangemanget har flyttat inomhus och blivit mer av ett konstprojekt som visar upp mycket av det bästa som staden kan prestera. Inga spektakulära invigningshappenings utan bara en maffig  kulturell lördagsodyssé.

Det var det sjätte året som Cityartlink genomförs som kulturfestival och  folk som gick runt kunde ta del av mängder av upplevelser på behagligt gångavstånd i city.

I Kärlekens tecken

Cityartlinkdagen var upplagd för kulturfest med , konsthantverk, hemslöjd, foto, dans, musik, teater och spännande kulturmöten.

 Flertalet av Linköpings gallerier deltog och på Hunnebergsgatan hade man öppnat gårdarna för att visa upp den kulturella produktion som pågår där. I en av gårdarna invigde Gunnar Elfström Minnenas magasin och han berättade samtidigt om Hunnebergsgatans historia för en stor publik. Inne i magasinet hänger sevärda svart vita fotografier tagna av linköpingsfotografen Bengt Cnattingius. Det lokala bokförlaget Dibb passade på att visade också upp sin verksamhet.

– Tanken är man ska kunna komma hit till magasinet vardagar klockan 09 0 till 17 00 eller också kan man ringa till os för att komma och titta. det handlar om att få mer genomströmning på gårdarna, säger Johan Haugesund från Dibb som också passar på att göra reklam för den kommande bokmässan i Linköping som äger rum den 12:e oktober.

Årets nyheter

Mest folkkärt var det nog när Joanne Posluszny Hoffsten avtäckte den nya kärleksbegivenheten i Biskopsparken. Hennes Kärlekspaviljong i Trädgårdsföreningen är populär och säkerligen kommer kärleksbänken att bli  lika välbesökt av folk som tycker om varandra

.En nyhet för  i år var att även teater ingick i festivalen. Östgötateaterns Hamletföreställning visades under lördagskvällen och dessutom invigdes Globengruppens Teaterns hus.

Ett stort antal kulturaktörer står bakom Cityartlink. Linköpings kommun finns med genom konsthallen Passagen, stadsbiblioteket samt Östergötlands museum och Östgötateatern bland många andra.