• Delar av LFC:s A-lag ställde upp när Johan Thorén ville ha reklam inför Winning ground. Foto: Tommy Pettersson

Cupfinal och fotbollsfest om fem dagar

Nu är det endast några dagar kvar innan Winning Ground fotbollsfestival och då också Cupfinalen mellan Linköping FC – FC Rosengård som äger rum på Linköping Arena.
I lördags arrangerade Östergötlands Fotbollförbund och Linköping FC ett event på ICA Maxi Linköping på temat ”Skänk panten till tjejfotbollen”. Pantjippot var ett samarbete med Returpack, ICA Maxi Linköping.

Alla vinner

Eventet gick ut på att kunderna hade möjligheten att skänka panten till tjejfotbollen istället för att stoppa in burkar och flaskor i automaterna. På plats fanns spelare från LFC och ungdomslag som kommer att spela i festivalen nu i helgen.
–Vi tycker att kombinationen pant och att stå på en väl trafikerad plats som ICA Maxi blev en utmärkt start på marknadsföringen av festivalen. Pant är ett enkelt smidigt sätt för föreningar att samla in pengar och samtidigt göra en insats för miljön, säger Johan Thorén, festivalgeneral för Winning Ground Fotbollsfestival.

Rekordpublik väntas

Det är Östergötlands Fotbollförbund som i nära samarbete med arrangörsföreningarna; Kenty Linköping FF, BK Derby, Hjulsbro IK och IK Östria Lambohov driver Winning Ground sedan ett år tillbaka. Turneringen omfattar 50 lag i kategorin tjejer 10-12 år och den har växt sedan förra året då cupen arrangerades för första gången.
– Det kommer att bli en riktig fotbollsfest i Linköping som ingen vill missa med en fantastisk mix av bredd och elitfotboll som avslutas med en cupfinal med fri entré för alla, säger Johan ”Duracell” Thorén och fortsätter att prata om rekord.
– Vi vill ju ha så mycket folk som möjligt på festivalområdet i två dagar naturligtvis. När LFC spelade mot Umeå förra året kom drygt femtusen åskådare. I år är det cupfinal med några av världens bästa spelare så det är väl realistiskt att prata publikrekord.

Spänd förväntan

En av de familjer som kom för att handla samt stödja tjejfotbollen var Sara och hennes pappa nyss hemkomna från Grekland. Saras lag Tallboda IF 04 skall vara med i Winning ground och det var de även förra året.
– Jag tycker att det är en jättekul cup och det är bra att ingen vinner för man spelar ju för det mesta enbart för att ha roligt, säger Sara som ändå dristar sig att påstå att Tallboda är bäst.