• Istället för dans kan det bli predikan på Cupolen. Foto: Fanny Miles

Cupolen kan bli kyrka

Turerna kring försäljningen av anrika Cupolen kan inom en inte alltför avlägsen framtid vara slut då en intresseanmälan från Sionförsamlingen inkommit till konkursförvaltaren.

En försäljning av Cupolen nu vara inom räckhåll. I alla fall hoppas konkursförvaltaren Kristina Rågmark på detta efter att företrädare för Sionförsamlingen har visat intresse att köpa fastigheten.

– Det är egentligen inte själva församlingen som lagt ett bud utan det är personer med anknytning till densamma som inkommit med en intresseförfrågan som jag i alla fall betraktar som seriös. Försäljningen av Cupolen har tagit lite tid och det har överraskat mig i sak då jag trodde det här skulle gå fort och sedan när Lejonfastigheter, av oklara anledningar, backade ur som köpare så fick nog eventuella spekulanter möjligen en felaktig bild av skicket på fastigheten och de kanske rent av trodde att det var något fel på den vilket det absolut inte är, understryker Kristina Rågmark.

Två minuter i tolv

Marcus Sönnerbrandt är pastor och föreståndare för Sionförsamlingen i Linköping. Han har en något försiktig ton i sina uttalanden och menar att de kom in inte bara ”fem i tolv” i budgivningen och det handlar nog om att man ”kom in två minuter i tolv”.

– Vi håller på och undersöker möjligheten av att köpa Cupolen då vi behöver nya lokaler både för Gudstjänst och sedan har vi behov av allmänna utrymmen också. Men vi är ganska långsamma när det handlar om att komma till ett beslut, troligen vet vi inte besked förrän i mitten på januari. Det är sedan inte heller församlingen som ska köpa Cupolen utan några privatpersoner i vår församling men nu hade jag precis att en av dem var osäker. Men kommer vi fram till att vi köper Cupolen så flyttar vi vår verksamhet dit från våra nuvarande lokaler på Kungsgatan 30. Marcus menar att även om Cupolen nyligen är renoverad och har en hel del modern utrustning så måste de ändå bygga om för ganska mycket pengar så lokalerna passar de behov som församlingen har.