• Restaurangen säljer italienska charkprodukter som är unika i Linköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Ristorante Da Vinci har vin-, grappa- och ölprovningar. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Marco Di Mario säger att tryffelafton är mycket populärt. Foto: Tommy Pettersson

Da Vinci har många bollar i luften

Vad sägs om en femrättersmiddag där alla rätter innehåller delikatessen tryffel? Tryffelafton är en av alla upplevelser som Ristorante Da Vinci har.

Den 7 mars bjuder Ristorante Da Vinci in till tryffelafton. Köksmästaren Roberto Giovannoni, som är ansvarig kock under kvällen, kommer laga hela fem spännande rätter som alla innehåller tryffel från Italien.

Till samtliga tallrikar serveras passande viner.

–Vi har haft tryffelafton tidigare och det har varit så populärt, säger Marco Di Mario, som jobbar på Ristorante Da Vinci.

Matlagningskvällar

Ristorante Da Vinci har matlagningskvällar för företag och andra sällskap. Kvällarna har olika teman med grund i det italienska köket, exempelvis Toscanaafton och Piemonteafton, där man lär sig om både mat och dryck från området. Under ledning av restaurangens kockar lagar gästerna mat som får smaklökarna att dansa.

–Det är både en rolig och lärorik aktivitet, säger Marco Di Mario.

För de som är intresserade av dryck i alla former har restaurangen vin-, grappa- och ölprovningar. Det går även att abonnera lokalen och ha konferens på restaurangen. Ristorante Da Vinci jobbar medvetet med företagsaktiviteter där de anställda får en genuin matupplevelse från den italienska matkulturen.

Äkta italienska produkter

I restaurangen finns en liten butik där det säljs italienska charkprodukter som är unika i Linköping. När suget slår till finns det mycket att välja på i disken: tryffel, ost och salami för att ge några exempel. Många företag brukar beställa färdiga korgar fyllda av italienska delikatesser.

–Vi har bara äkta italienska produkter, säger Marco Di Mario och förklarar att alla italienska livsmedel som restaurangen köper har beteckningen D.O.P. Det betyder att livsmedlet både härstammar från och är framställt, bearbetat och tillverkat i det gällande området under mycket kontrollerade regler.