Dag att söka sommarjobb

Stångåstadens årliga "Audition" för sommarjobb äger rum den tredje  mars i år och denna gång är det samling inne i stan, närmare bestämt i Kårhuset Kollektivet.

Redan nu inleds altså rekryteringsprocessen till Stångåstadens semestervikariat och sommarjobb. Med detta initiativ hjälper bostadsbolaget till med en ökad sysselsättning i regionen genom att erbjuda många ungdomar i Linköping ett första steg in i arbetslivet.

Kollektivet

Det finns två typer av tjänster att söka: semestervikariat på Stångåstaden och sommarjobb hos företagets entreprenörer. Semestervikarietjänsterna hos Stångåstaden/Studentbostäder kan sökas av ungdomar som fyllt 20 år. Det finns möjlighet att få vikariatet förlängt efter sommaren, till exempel som extrajobb under studietiden. Sommarjobben är placerade hos de entreprenörer som sköter den inre och yttre skötseln i Stångåstadens bostadsområden. Sökande till dessa tjänster får vara mellan 17-19 år.

– För oss är Audition ett win-win-koncept. Samtidigt som vi gör en samhällsnytta genom att erbjuda arbetstillfällen, hittar vi unga talanger som kan hjälpa oss att ligga steget före. Ofta kan vi vaska fram guldkorn bland de sökande som kanske inte har det perfekta CV:t men som har den perfekta personligheten för just oss, säger Malin Wettre, HR-chef på Stångåstaden.