• Två coola killar som chillar. Mattias Holmqvist och Magnus Metander fixar sommarlovet för den som vill. Foto: Stefan Hedström
  • Kings of the sun. Magnus Metander och Mattias Holmqvist har trixat och fixat och nu finns programmet för Chilla på riktigt ute. Foto: Stefan Hedström

Dags att chilla

För tredje året i rad kan man nu ”Chilla på riktigt” och få ett aktivt, spännande och roligt sommarlov. Alldeles gratis dessutom.

Magnus Metander och Mattias Holmqvist jobbar som fritidsledare i kommunen men just nu har de mest sommarens stora satsning ”Chilla på riktigt” för ögonen.

– Vi kör för tredje året på raken under det namnet och det blir bara bättre och roligare för varje år, skrattar Magnus på sitt avväpnande sätt. Han fortsätter:

– Vi vänder oss till alla ungdomar i kommunen men med kanske lite mer fokus på dem som inte kan ta sig utanför sitt område eller stadsdel. Alla aktiviteter är dessutom gratis, understryker duon.

Det är ett imponerade smörgåsbord av upplevelser som dukats upp. Det blir besök på Beach Center i Varamon, man får prova på racketsport, streetdance på Arbis, åka på kanotsafari, åka på äventyr i Gryts skärgård och mycket, mycket mera. Magnus Metander är ganska stolt över vad de åstadkommit.

– Vi har pusslat och prutat en hel del. Vi får visserligen 250 000 kronor till det här men det skulle inte göra något om man plussade på den summan med 100 000 till, önskar Magnus Metander med något drömskt i blicken.

– Jag tycker vi har ett väldigt bra program där det finns ganska mycket för ungdomarna att prova på och ta del av. Några aktiviteter är nya, bland annat Parkour som vi kör i samarbete med Nikegymnasterna på T1 och golf på Landerydsgolfbana, vilket ska bli väldigt spännande, tycker Mattias Holmqvist och avslöjar med ens att han är en golfare in spe.

Samtliga aktiviteter är fria att delta i men till vissa populära upplevelser krävs det att man anmäler att man vill följa med, men det fixar man lätt med en mobiltelefon och ett sms. ”Chilla på riktigt” äger rum från och med vecka 27 och till och med vecka 32. Vecka 25 och 26 är det lite av en uppstart i de olika ytterområdena som seden ska mynna ut i att man är med och ”chillar”. Det låter som om det blir en fin sommar för alla ungdomar i åldern 13 till 16 år.