• Det behövs ingen föranmälan. Det är bara att knalla bort till Tornet. Foto: Tommy Pettersson

Dags att söka sommarjobb

Förra året kom det drygt 500 förhoppningsfulla ungdomar till Stångåstadens audition. Det innebar då att det kommunala fastighetsbolaget hade hade slagit rekord igen vid sin årliga rekryteringsdag.

År 2015 kom det drygt 400 personer som sökte jobb och vi får se vad som händer i år när de arbetssökande återigen samlas i Tornet på lördagsmorgonen den 4 mars.

Nervöst för en del

Stångåstaden, Studentbostäder och deras entreprenörer har som vanligt ett hundratal jobb att erbjuda i sommar. Under rekryteringsdagen får de arbetssökande möjlighet att presentera sig och därmed kanske ta ett första steg mot ett sommarjobb hos bostadsbolaget.

I en audition får man möjlighet att kort presentera sig själva muntligen. Det är bra, för framförallt ungdomar, att träna upp sig i en anställningsintervju och det är likaledes bra för Stångåstaden som får träffa de arbetssökande personligen.

Guldbiljetten

Om man gjort ett gott intryck och verkar passa för de lediga tjänsterna får man en guldbiljett. Då är det fritt fram att skicka in cv och personligt brev till företaget.

Om den skriftliga ansökan verkar intressant bokas en andra intervju. Alla sökande kommer att få besked via mejl när rekryteringsprocessen är slutförd.

Två typer av sommarjobb

Stångåstaden erbjuder två typer av sommarjobb. Dels semestervikarier för Stångåstadens egna interna tjänster och dels sommarjobb hos bolagets entreprenörer som jobbar med inre och yttre skötsel.

Har man fyllt minst 20 i år, talar och läser svenska då har man chans att söka ett flertal sommarjobb hos Stångåstaden och Studentbostäder.? Några exempel på jobb som finns i sommar. Marknadsassistent/fotograf, kundansvarig Stångåstadens Bobutik och inte minst visningsvärd? i Vallastaden.

I september är det bostadsmässa i Vallastaden i Linköping. Stångåstaden har byggt bostäder i området och man kommer visa upp några av dessa för besökarna under mässan den 2-24 september. Därför söker man några  som vill jobba heltid under dessa tre veckor med att ta emot besökare vid visningar, visa upp våra lägenheter och svara på besökarnas frågor.

Viktig samhällsfunktion?

Är man 17 år eller äldre finns det dessutom sommarjobb hos Stångåstadens entreprenörer med inre samt yttre skötsel fastighets-och markskötsel.

Stångåstaden fyller en viktig funktion i samhället genom att tillhandahålla bostäder men man är även en stor arbetsgivare och inte minst på sommaren rekryteras många för tillfälliga jobb. Dessa jobb kan ofta vara en första inkörsport på en reguljär arbetsmarknad.